Saturday, December 5, 2009

happy bday GIRL




9 tahun yang lalu tanggal 5 disember 2000 jam 10.33 malam bertempat di Hospital Bersalin HKL.. lahirlah ke dunia seorang puteri yang di beri nama Noor Aina Hannisa Binti Ramli .. waktu itu baru seminggu umat islam berpuasa ..

Yer itulah satu-satunya puteriku .. Today genap dia berusia 9 tahun .. hurmm sungguh pantas masa berlalu .. Kalau dikenang2 macam baru semalam aku memegang dia yang seberat 3.03kg yang berambut lebat hitam muka persis anak cina ..

Ari ini siang nanti abahnya berjanji hendak membawa kami picnic sempena BDAY dia .. Almaklum di sini dia tiada teman untuk meraikan hari tersebut .. Nanti aku akan poskan serba sedikit gambar2 picnic itu ..

Yang melucukan semasa aku sebok berkemas2 beg pakaian untuk ke Swiss ari tu .. dia ada menyebut tentang Hari Jadinya dan kerisauan dia tentang tiada kek yang halal untuk disediakan pada hari itu .. Maka ngan amat bijaksananya dia .. Dia menyuruh aku membawa kek Secret Recipies dari Malaysia ke Swiss .. Lucu kan .. aku sekadar mengiyekan aje .. tapi ari ini dia dah lupe tentang isu kek kerana dia dijanjikan picnic oleh Abahnya .. Hurmm anak Abah .. Daddys Girl .. itulah gelaran yang amat tepat untuk diberikan kepadanya dan diakui sendiri oleh Abahnya ..

lupe aku nak update kes dia pergi ke kota dengan abah kelmarin .. seperti yang aku jangka bukan setakat topi di belinya .. cekak rambut .. stoking ala2 panty hose .. sarung tangan dan hari ini dia meminta abah membelikan lagi stoking sebegitu .. hurmm no komen ..

ini adalah foto terkini anak daraku yang aku panggil ANIS ..

Friday, December 4, 2009

disember di Swiss

hari ini tanggal 3 disember 2009 tepat jam 9.08 malam waktu swiss .. cuace di luar jendela ketika ini hujan renyai .. anak2 lelakiku semua sudah lena di ulit mimpi .. yang perempuan mengikut abah ke kota .. katanya mau mencari topi .. mungkin lebih dari itu barang yang bakal di bawa pulang kerana dia adalah anak abah .. ape di minta JARANG sangat di tolak oleh abahnya ..

aku .. cam nie le .. dok depan tingkap melihat suasana malam di bumi nan asing ini .. aku merasakan malaysia walau banyak kekurangannya tetapi aku selesa .. di sini .. siaran TB aku kena scan dari pandangan anak2 .. macam2 le .. tp itulah pengalaman .. jika tidak ke sini aku tak akan merase semua ini ..

kelmarin snow turun .. aku dan anak2 amat JAKUN .. aku tak malu mengatakan aku dan anak2 amat teruja melihat ia turun ke bumi .. biar hanye sehari tetapi kami puas kerana hajat untuk melihatnya tercapai .. moga2 di hari2 mendatang akan turun lagi salju itu ..

cuace amat sejuk pada aku yang tak pernah merasa suasana seperti ini .. 24jam aku berstokin dan berbaju tebal (didalam pantang pon aku CULAS memakai semua ini) tetapi tidak di sini .. ia adalah pakaian wajib .. Mandi .. sehari sekali .. tak sanggup .. SEJUKkkkkk .. tetapi satulah .. kulit menjadi amat kering .. maka pemakaian losyen adalah wajib setiap hari .. setiap jam pon tak mengapa ..

lusa 5 disember adalah hari ulangtahun anak daraku yang ke 9 tahun .. happy bday GIRL .. kejap aje dah 9 tahun .. rase cam baru semalam aku memegang dia buat pertama kali .. sungguh pantas masa berlalu

adek plak ari nie dengan resminya ada SEBATANG gigi .. elok plak dia tak demam cume seari 2 nie meragam aje terutama bile tidor malam .. hari ini senyuman dia menjadi amat MANIS dengan kehadiran gigi itu .. 2nd gigi coming soon .. kejap aje kan .. semua anak2 ku meningkat dewasa .. huhuhuhuhu .. terasa diri makin di tinggalkan .. mereka terutama yang 3 orang tu kalo bermain sesama mereka .. tak akan menoleh kepadaku lagi .. mujur ade si bb buat peneman sunyiku .. hurmm .. nak wat cam manakan .. itulah di namakan LIFE ..

berbalik kepada kehidupan aku di sini .. bekalan makanan halal seperti ayam daging boleh di dapati dari kedai2 turki .. dan bekalan seperti santan cili halia boleh didapati dari kedai2 india .. kesimpulan kita masih bole menikmati maknan tempatan kerana bekalan bahan mentah ade di jual .. SYUKUR .. kalo tak kembang gaks tekak nie nk makan roti telor aje hari2 .. sekali sekala boleh le .. sekarang pon aku merindui sarapan ala2 malaysia seperti mee goreng ke beehoon ke roti canai ke .. hehehehe.. kalo dah tekak malaysia tetap nak gaks kan makanan begitu ..

suhu malam ini dijangka akan turun sehingga 4'c .. mungkinkah ada salji esok .. kite tunggu dan lihat yer .. nnt aku update sama ada ia turun ke tak ..

ok ler nanti sambung lagi le .. now nak layan tb jab .. tak tau dia ckp apa kerana di alih ke bahasa german maka tengok gambo aje le ..

ADIOSSSS... Salammmmmmm

Tuesday, November 17, 2009

aku kini di bumi SWISS

telah selamat tibe di bumi swiss pada jam 1215 tgh ari pada tanggal 14 Nov 2009 .. keadaan diri pada ketika itu .. PENAT .. perjalanan yang panjang ditambah mengelola 4 orang anak2ku .. mujur transit di dubai makin mudah .. mungkin kerana bangunan baru dia telah siap ..hari ini hari ke empat aku disini .. cume berjalan sekitar kawasan rumah sahaja kerana suamiku masih berkerja .. tak per lerlah .. bole gaks update blog aku nie kan ..suhu tak menentu kejap ujan kejap cerah tp yang pasti sejuk .. daun2 berguguran almaklum kedatangan aku kali ini pada musim luruh .. siang yang amat pendek .. pukul 8 malam sama seperti jam 10 malam di tanahair .. tetapi suke melihat anak2 kecil memakai jaket (amat comel) ..hari ini menurut suamiku tiada apa-apa aktibiti yang akan dilakukan hanye pada sebelah petang nanti pergi ke taman berhampiran untuk bermain ..

di sini aku selitkan sedikit gambar-gambar yang telah sempat dirakam ..

Sunday, November 8, 2009

Kenapa Tak Nak Tidor Nieeee.....

Kenapa mate ari nie .. tak ngantuk langsung .. jam dah hampir pukul 2 pagi .. ape yang mengganggu pkran aku ketika ini .. MACAM2 .. lagi 6 hari untuk ke swiss tapi persiapan amat perlahan .. penemuan perkara yang sebenarnya TIDAK lagi mengejutkan cuma ia sekadar MENAMBAH koleksi lubang dan luka di hati .. tapi syukur kerana hari ini airmateku tidak lagi tumpah .. SYUKUR .. mungkin aku sudah JEMU dengan penemuan demi penemuan or mungkin aku dan DONT GIVE A DAM .. atau aku mungkin sudah meMAAFkan pihak yang terlibat .. aku sendiri tak tahu .. lupekan tentang penemuan HARTA KARUN ku itu .. biarlah ia kekal statusnya sebagai HARTA KARUN ..

aku ingin berkongsi tentang kejadian semalam .. aku telah menCILIkan dan meNAMPAR mulut anak dara aku gara2 dia telah menS#%&)*&*@! adik dia .. kunon geram le .. aku ape lagi PANGGGGG tangan aku hinggap ke mulut dia dan cili menjadi makan malam dia semalam .. aku memang PANTANG that words wujud dalam kamus rumah aku .. i have ENOUGH of that kinds of words sepanjang proses aku membesar dan aku mmg HARAMkan all those words menjadi mainan di bibir2 anak2 aku .. pagi tadi bila aku bertanya mana dia belajar bercakap sedemikian .. dia hanya menjawab .. dia selalu denga kawan2 dia cakap jadi dia pon cakaplah .. so aku apa lagi bukak le khutbah sarapan pagi ke dia .. aku LISTkan all kinds of words yang aku tak ingin denga (kalo bole ler .. selagi aku masih berupaya mencegahnya) .. dia hanya mengangguk dan berjanji tak akan ulangi lagi .. harap2 dia SERIK ler ..

lagi 6 ari untuk aku ke swiss tapi mungkin ini dugaan kerana asthma aku yg lama tak bertandang .. sekarang dia tengah bertandang di dalam diri aku .. adussssss .. dugaan betol le .. harap2 ia sembuh b4 aku ke sana kerana menurut suamiku cuace disana telah sejuk .. kalo tak alamat aku dok bertapa le dalam umah aje .. doktor telah membekalkan sebeban ubat utk aku .. tercekik2 aku mkn ubat2 tu .. tapi telan aje le .. untuk kebaikkan diri sendiri juga .. aku nk nyanyi le lagu yang selalu aku nyanyi ngan anak2 aku tapi aku olah sket le lirik dia .. COUGH2 go away come again another day .... AMINN .. Insyaallah ..

kalo lagi 6 hari untuk aku ke swiss maknernyer lagi 5 hari untuk aku menginjak usia 34 taun .. kejap aje kan dan 34 taun .. cam dah tue plak rasenyer .. ape yang telah aku capai dalam hidup ini sepjg usia aku 34 tahun .. banyakkkk .. macam2 ADA .. ada pahit .. ada manis .. ada masam .. ada pedas .. semua itu aku tak akan tukar ngan RM kerana ia amat berNILAI .. dan ia juga telah menjadikan aku seperti apa yang kawan2 aku kenal aku pada hari ini .. to all my friends TQVM kerana sudi menjadi kawan aku .. sudi mendenga keluh kesah aku selama ini .. semoga kite akan KEKAL bersahabat sampai bile2 .. bak kate pepatah Berkawan Biar 1000 Berkasih Biar 1 .. TQ TQ TQ TQ ..

ok lah .. cukuplah celoteh ku untuk pagi nie .. nak layan SEHATI BERDANSA kejap or layan CD korea .. janji bole buat mate aku Ngantuk .. BYEEEE

Wednesday, November 4, 2009

khusus untuk yang bergelar ISTERI ...

Tanggungjawab utama seorang isteri ialah perlu taat & patuh kepada suaminya. Kesetiaan isteri pada suaminya perlu diutamakan terlebih dahulu lebih daripada keluarga terdekatnya sendiri. Ini berdasarkan kepada sabda Rasulullah SAW: Sekiranya aku ini orang yang menyuruh mana-mana orang supaya sujud kepada orang lain tentu sekali aku akan menyuruh isteri sujud kepada suaminya. (Riwayat Abu Daud & al-Hakim)

wahai SUAMI2 sekalian ...

Suami bertanggungjawab beri perlindungan, penjagaan dan kegembiraan pada isteri. Isteri amanah Allah, suami mesti menjaganya serta menggembirakan hatinya. Pastikan isteri sentiasa berasa senang tanpa rasa susah hati dan sengsara: Tempatkanlah mereka (para isteri) di tempat kediaman yang sesuai dengan kemampuan kamu, dan janganlah menyengsarakan mereka untuk menimpakan kesusahan kepada mereka. (At-Talaq : 6)

Sunday, November 1, 2009

NOVEMBER

salam,

bulan November .. bulan yang aku nanti2kan kerana banyak tarikh2 penting dalam hidup aku ada dalam bulan NOVEMBER ... HEHEHEHE ...

pertama2nyer ialah TENTUlah pada 12 November 1975 tepat jam 12.08am seorang anak chomel telah dilahirkan ke donia lalu diberikan nama Noor Azlinda Abd Aziz (aku ler itu) ..

keduanyer plak .. pada tanggal 20 November 1996 jam 4pm aku selamat bergelar istheri kepada jejaka bernama Ramli Said .. tahun ini genap 13 tahun .. aniberseri kami .. banyak yang telah kami lalui suka duka susah senang .. dari menyewa bilik yang penuh pijat sehingga memiliki rumah sendiri .. aku sebenarnya bersyukur dipertemukan dengan dia .. mungkin dia bukan insan yang sempurna dan hebats .. tetapi ntahlah terlalu sukar aku nak perjelaskan kenapa aku masih sudi bergelar isteri dia .. sekarang kami telah mempunyai 4 orang cahaya mate (3 lelaki & 1 perempuan) .. thanks abah for being part of my life ..

ke3 pada tanggal 14 November 2009 aku dan anak2 akan berchoti ke Swiss dan akan melawat suamiku yang bertugas disana .. dan pertama kali jugalah aku akan merasa bagaimana suasana musim luruh / sejuk kerana selama ini aku hanya melihatnya di kaca tb sahaja ...

maka sudah pastinya kedatangan November kali ini amat aku nantikan ..

Saturday, October 31, 2009

Bing Bam Boom




ape yang korang nampak pada gambo adek nie .. sape mate TAJAM akan nampak ade sket KEBIRUAN di dahinyer .. puncanyer .. YERRRRRRR btollll lagik .. Terhantuk .. UMMIE di larang komen .. adek makin lasak .. ilang balance nak memaut terlepas than BAM BOOM BANG uuuuwwwwwwaaaaaaaaaaa ... keluarlah lontaran VOKAL yang maha hebatsss .. tp dah tak berapa nampakkan .. aku dah tuam dah sebaik sahaja kerjadian itu berlaku .. SORRY yer adek .. tu ler sape soh adek lasak sangat kan dah BENJOLLL ...

Friday, October 30, 2009

lagu kegemaranku DULU KINI SELAMANYA ...

berapa ramai yang familiar ngan lagu nie .. lagu nie wujud mase aku form 5 ke form 4 .. tak ingat le tapi dah lama .. dari pertama kali aku denga aku memang dah suke gile lagu nie .. dan NOW lagu nie membawa 1000 makner dalam hidup aku dan aku makin SUKE dengan lagu ini ..


Right Here Waiting
lyricsSongwriters: Marx, Richard;

Oceans apart, day after day
And I slowly go insane
I hear your voice on the line
But it doesn't stop the pain

If I see you next to never
But how can we say forever

Wherever you go, whatever you do
I will be right here waiting for you
Whatever it takes or how my heart breaks
I will be right here waiting for you

I took for granted, all the times
That I thought would last somehow
I hear the laughter, I taste the tears
But I can't get near you now

Oh, can't you see it, baby
You've got me goin' crazy

Wherever you go, whatever you do
I will be right here waiting for you
Whatever it takes or how my heart breaks
I will be right here waiting for you

I wonder how we can survive
This romance
But in the end if I'm with you
I'll take the chance

Oh, can't you see it, baby
You've got me goin' crazy

Wherever you go, whatever you do
I will be right here waiting for you
Whatever it takes or how my heart breaks
I will be right here waiting for you

Waiting for you........

sePAruh jIWaKU peRGi ....


Separuh Jiwaku Pergi

Separuh Jiwaku Pergi
Memang indah semua
Tapi berakhir luka

Kau main hati
Dengar sadarmu
Kau tinggal aku

Benarku mencintaimu
Tapi tak begini
Kau khianati hati ini
Kau curangi aku

Kau bilang tak pernah bahagia
Selama dengan aku
Itu ucap bibirmu

Kau dustakan semua
Yang kita bina
Kau hancurrkan semua

Saturday, October 24, 2009

aksi ADEK

video nie aku rakam malam semalan sementara menunggu drama Nur Kasih bermula dan ini adalah one from 4 of my OWN my Nur Kasih ...

video

Thursday, October 22, 2009

Swiss we r coming .. SOON..

ini kali kedua aku dan anak-anak bakal berangkat ke negara yang terkenal dengan banjaran Alpsnyer ... perasaan untuk kali ini biase-biase aja kerana sudah dapat menjangka bagaimana suasana perjalanan yang maha lama hampir 18 jam iaitu 6 jam dari KL ke Dubai .. kemudian transit di Dubai selama 4 jam .. dan menyambung perjalanan dari Dubai ke Zurich lagi 6 jam ..

tetapi kedatangan ku kali ini di musim luruh/sejuk .. pasti berbeza dengan kunjungan aku yang pertama iaitu di musim bunga/panas .. dan yang utama kedatangan kali ini membawa Adek ke negara dia di hasilkan ... yer dia memang terkenal dengan gelaran anak Swiss di kalangan adek beradek dan teman-teman rapatku .. tp pada aku .. aku menggelarnya anak Euro 2008 ..
segala urusan perjalanan sudah 65% siap tinggal urusan membuat passport adek, membeli barang-barang kiriman suamiku dan yang utama membeli insuran perjalanan untuk aku dan anak-anak ..

Insyaallah pada 14 nov jam 2 pagi aku akan bertolak ke sana menggunakan pesawat emirates .. wahai teman-temanku sekalian doa2 kan lah agar aku selamat pergi dan juga selamat kembali ke tanah air iaitu pada 30 dis 2009 ... doakan juga semuga percutian kali ini membawa 1000 rahmat kepada aku & keluarga .. doakan aku yer ..

nanti kalo sudah tibe di sana aku akan taruh gambar terkini suasana Swiss (berne) pada musim luruh/sejuk 2009 .. bersama-sama ini aku post ler sedikit gambar-gambar semasa aku ke swiss pada Jun 2008 .. JOM LAYANNNNNN

Wednesday, October 21, 2009

tersentuh HATI


aku baru aje melayari blog temanku dan membaca tulisan dia .. perghhhhh kolam air mate aku bertakung lagi .. ayohhhhh .. penat dah nanges sejak 2 menjak nie tapi dia telah membuat hati aku sebak sayu .. semua rasa adalah .. tetibe aku memikirkan kembali tentang diri ini .. ape sebenar yang aku mahu .. yang aku inginkan .. yang aku carik .. entahlah .. tapi yang pasti aku ingin BAHAGIA .. sama seperti orang-orang lain .. tapi mungkin laluan aku sedikit sukar dan penoh ranjau durinya .. tapi itulah namanya kehidupan kan .. tak semua orang sama nasibnya .. to my dear friend itu .. aku mengucapkan terima kasih kerana terlalu mengambil berat akan keadaan aku ini .. sudi menjadi pendenga setia dikala aku sedih .. tak terbalas rasanya budi baik ko kat aku selama kita berkawan nie .. TQ so much .. dan aku berharap agar persahabatan ini akan berkekalan sampai bila-bila .. aminnnnnnn

my NEW look



amacam .. cun tak blog aku .. aku pon cam terperasan cun aje blog aku nie .. TQ TQ TQ TQ soooooooooooooooooo much pada PA aka PI aka PENATSIHAT aku ... TQ TQ TQ TQ .. tpppppppppppp bukan GRATIS yer .. ada habuannya .. iaitu jamuan di restoran 'Rahsia Resipi' pada 28hb nanti .. yer le kan .. bersengkang mate dia make-upkan blog aku .. sampai blog dia sendiri TAK BERAPA cun cam blog aku .. hahahaha .. so my PA/PI/dan kawasan yang sewaktu dengannya .. ada pantun untuk ko .. Terima Kasih Daun Keladi .. Senang2 Nanti Chanteklan Lagi yer ... Luv u my dear ..




Tuesday, October 20, 2009

untuk RENUNGAN bersama ........

pasti ada diantara teman-temanku terkejut membaca tulisan di bawah .. pecayalah bukan aku yang menulisnya tetapi sekadar meminjam sekejap ayat-ayat indah itu untuk di hayati bersama-sama kerana padaku ayat-ayat tersebut menyimpan 1001 maksud tersirat ...


1) Pasti Allah menginginkan kita bertemu dan bercinta dengan orang yang salah sebelum bertemu dengan orang yang tepat, kita harus mengerti bagaimana berterima kasih atas kurniaan itu.

2) Perasaan cinta itu dimulai dari mata, sedangkan rasa suka dimulai dari telinga. Jadi jika kamu mahu berhenti menyukai seseorang, cukup dengan menutup telinga. Tapi apabila kamu cuba menutup matamu dari orang yang kamu cintai, cint...a itu berubah menjadi titisan air mata dan terus tinggal dihatimu dalam jarak waktu yang cukup lama.

3) Jangan sesekali mengucapkan selamat tinggal jika kamu masih mahu mencuba. Jangan sesekali menyerah jika kamu masih merasa sanggup. Jangan sesekali mengatakan kamu tidak mencintainya lagi jika kamu masih tidak dapat melupakannya.

Tuesday, October 13, 2009

episod Duka Lara

sehari dua nie kehidupan aku di penuhi dengan linangan air mata .. cepat sungguh ia mengalir .. tak kire masa tak kire tempat .. puas di tahan tapi tetap juga keluar .. bile agaknya nak kering kolam air mata ini .. semuanya kejadian yang berlaku macam bak kate pepatah sudah jatuh di timpa tangga .. dari satu isu ke satu isu yang betul-betul meruntun jiwe ini dan betul-betul memerlukan aku menjadi seorang pemikir dan sabar .. kenkadang penat otak nie nak menilai ape erti sebalik semua kejadian ini tetapi makin lama ku pikir makin dalam rase luka yang terbentuk di hati ini .. makin susah dan sukar untuk aku sembuhkan luka-luka tersebut .. jika bole di andaikan keadaan hati aku ketika ini .. macam mangsa tembakan rambang mesingun .. berlubang-lubang dan bertindih-tindih .. tp aku tetap percaya INSYAALLAH akan ade hikmah di sebalik semua ini cume aku sahaja tak tahu ape lagi yang bakal menungguku di hadapan sana .. berita DUKA lagi atau berita GEMBIRA .. dan yang pasti aku menemui satu lagi benda yang mengecewakan .. ape yang tinggal sebenarnya untuk aku .. AKU PON SUDAH TAK PASTI .. aku hanye melalui hari demi hari untuk mencarik jawapan kepada persoalan ku itu .. ENTAHLAHHHHHHHHHHHHH .. sampai bile .. aku pon TAK TAHU ..

Tuesday, October 6, 2009

Taman Tasik Shah Alam

berapa lama yek aku tak menjejakkan kaki ke sini .. last mase Anis berumur 5 tahun (kottt) .. masih tak banyak berubah .. masih sama .. cume yang berubah kali nie aku bawak 4 anak dulu 3 hehehee (aminnnnnnnnn rezeki dari ALLAH swt) .. we spent around 1 hour kat sana sebab sampai pon dah petang masuk senja .. so di sini aku selitkan serba sket aktibiti kami semasa kat sana ...
buai laju - laju sampai pucuk atap .. ape dalam baju .. sebotol KICAP .. hehehehe
byeee abah, ichi & adek .. kami nk p belayar ke swiss nie .. hehehehe
abah & the boys
tengah memilih eskrim
abah terlebih makan asam jawa ke .. MASAM aje muke tu
persediaan untuk PLKN kelak

Pusat Sains Negara

on raya ke empat yang lalu we all p le pusat sains negara nie .. it was requested by aiman .. dia nak sangat p tempat nie .. so kami pon pergi le .. berpusing gaks ler carik tempat nie sebab tak familiar .. tapi ok ler sebab berjaya berjumpa lokasinya .. ape yang menarik dalam tu yer .. biase aja kot .. dan banyak benda2 yang di pamer sudah tidak dapat di cuba .. no maintenance kot .. ntah ler .. so jom tgk gambar2 yang sempat aku rakam ..

anis depan mesin apa tah ..
cucup join plak ..
adek yang kebosanan .. seb baek SEJUK ..

tido dah ..

dinner di A&W PJ

sempena suamiku pulang bercuti maka banyak le lokasi yang kami spent time together .. esp untuk anak-anak .. mereka cukup seronok berjalan ngan abahnye .. lokasi kali ini dinner di A&W PJ .. btol le kata org its not the Quantity but Quality of the time we spent together is the most IMPORTANT ..

Aidil Fitri 2009

nie ler dua gambo famili yang sempat di ambil ...


Salam & Selamat Hari Raya Aidilfitri

belum terlambat rasanya aku mengucapkan ucapan tersebut kepada sesapa yang sudi membaca Blogku ini .. Well raya tahun ini penuh warna warni bagiku .. Ada Pahit, Manis, Masam, Pedas .. semua cukup rasalah .. Well itu lah di namakan kehidupan .. Tak selalunya terjadi seperti yang kita impikan .. Tapi yang pasti sambutan kali ini amat BERMAKNA kerana suamiku ALHAMDULILLAH berjaya pulang ke tanah air biarpun hanya seketika tetapi cukup bermakna untukku dan anak-anak kerana kami dapat menyambut Syawal bersama-sama untuk tahun ini ...
abah & his 3 sons
abah & adek .. suke view belakang tu

anis & aiman setelah kepenatan menziarah dari rumah ke rumah

Tuesday, September 1, 2009

IKON DORA

anak buah aku yang sorang nie memang layak di gelar IKON dora kerana koleksi baju-bajunya sekarang mesti ade muka Dora .. mula-mula ingat mamanya hanya bergurau akan keTAKSUBan anaknya dengan dora tetapi setelah di lihat dengan mate kepala sendiri memang SAH dia GILE dora .. bukan setakat baju tetapi merangkumi beg, botol air, tuala dan yang terkini KASUT .. pada BDay dia sabtu lepas aku ada membelikan gaun Dora .. now baju itulah yang di pakai hari-hari .. Disini aku sertakan gambar IKON dora itu .. bila memakai baju Dora .. ayat yang akan keluar ialah ""CANTIKNYEEEE" ...

Followers