Saturday, October 31, 2009

Bing Bam Boom




ape yang korang nampak pada gambo adek nie .. sape mate TAJAM akan nampak ade sket KEBIRUAN di dahinyer .. puncanyer .. YERRRRRRR btollll lagik .. Terhantuk .. UMMIE di larang komen .. adek makin lasak .. ilang balance nak memaut terlepas than BAM BOOM BANG uuuuwwwwwwaaaaaaaaaaa ... keluarlah lontaran VOKAL yang maha hebatsss .. tp dah tak berapa nampakkan .. aku dah tuam dah sebaik sahaja kerjadian itu berlaku .. SORRY yer adek .. tu ler sape soh adek lasak sangat kan dah BENJOLLL ...

Friday, October 30, 2009

lagu kegemaranku DULU KINI SELAMANYA ...

berapa ramai yang familiar ngan lagu nie .. lagu nie wujud mase aku form 5 ke form 4 .. tak ingat le tapi dah lama .. dari pertama kali aku denga aku memang dah suke gile lagu nie .. dan NOW lagu nie membawa 1000 makner dalam hidup aku dan aku makin SUKE dengan lagu ini ..


Right Here Waiting
lyricsSongwriters: Marx, Richard;

Oceans apart, day after day
And I slowly go insane
I hear your voice on the line
But it doesn't stop the pain

If I see you next to never
But how can we say forever

Wherever you go, whatever you do
I will be right here waiting for you
Whatever it takes or how my heart breaks
I will be right here waiting for you

I took for granted, all the times
That I thought would last somehow
I hear the laughter, I taste the tears
But I can't get near you now

Oh, can't you see it, baby
You've got me goin' crazy

Wherever you go, whatever you do
I will be right here waiting for you
Whatever it takes or how my heart breaks
I will be right here waiting for you

I wonder how we can survive
This romance
But in the end if I'm with you
I'll take the chance

Oh, can't you see it, baby
You've got me goin' crazy

Wherever you go, whatever you do
I will be right here waiting for you
Whatever it takes or how my heart breaks
I will be right here waiting for you

Waiting for you........

sePAruh jIWaKU peRGi ....


Separuh Jiwaku Pergi

Separuh Jiwaku Pergi
Memang indah semua
Tapi berakhir luka

Kau main hati
Dengar sadarmu
Kau tinggal aku

Benarku mencintaimu
Tapi tak begini
Kau khianati hati ini
Kau curangi aku

Kau bilang tak pernah bahagia
Selama dengan aku
Itu ucap bibirmu

Kau dustakan semua
Yang kita bina
Kau hancurrkan semua

Saturday, October 24, 2009

aksi ADEK

video nie aku rakam malam semalan sementara menunggu drama Nur Kasih bermula dan ini adalah one from 4 of my OWN my Nur Kasih ...

video

Thursday, October 22, 2009

Swiss we r coming .. SOON..

ini kali kedua aku dan anak-anak bakal berangkat ke negara yang terkenal dengan banjaran Alpsnyer ... perasaan untuk kali ini biase-biase aja kerana sudah dapat menjangka bagaimana suasana perjalanan yang maha lama hampir 18 jam iaitu 6 jam dari KL ke Dubai .. kemudian transit di Dubai selama 4 jam .. dan menyambung perjalanan dari Dubai ke Zurich lagi 6 jam ..

tetapi kedatangan ku kali ini di musim luruh/sejuk .. pasti berbeza dengan kunjungan aku yang pertama iaitu di musim bunga/panas .. dan yang utama kedatangan kali ini membawa Adek ke negara dia di hasilkan ... yer dia memang terkenal dengan gelaran anak Swiss di kalangan adek beradek dan teman-teman rapatku .. tp pada aku .. aku menggelarnya anak Euro 2008 ..
segala urusan perjalanan sudah 65% siap tinggal urusan membuat passport adek, membeli barang-barang kiriman suamiku dan yang utama membeli insuran perjalanan untuk aku dan anak-anak ..

Insyaallah pada 14 nov jam 2 pagi aku akan bertolak ke sana menggunakan pesawat emirates .. wahai teman-temanku sekalian doa2 kan lah agar aku selamat pergi dan juga selamat kembali ke tanah air iaitu pada 30 dis 2009 ... doakan juga semuga percutian kali ini membawa 1000 rahmat kepada aku & keluarga .. doakan aku yer ..

nanti kalo sudah tibe di sana aku akan taruh gambar terkini suasana Swiss (berne) pada musim luruh/sejuk 2009 .. bersama-sama ini aku post ler sedikit gambar-gambar semasa aku ke swiss pada Jun 2008 .. JOM LAYANNNNNN

Wednesday, October 21, 2009

tersentuh HATI


aku baru aje melayari blog temanku dan membaca tulisan dia .. perghhhhh kolam air mate aku bertakung lagi .. ayohhhhh .. penat dah nanges sejak 2 menjak nie tapi dia telah membuat hati aku sebak sayu .. semua rasa adalah .. tetibe aku memikirkan kembali tentang diri ini .. ape sebenar yang aku mahu .. yang aku inginkan .. yang aku carik .. entahlah .. tapi yang pasti aku ingin BAHAGIA .. sama seperti orang-orang lain .. tapi mungkin laluan aku sedikit sukar dan penoh ranjau durinya .. tapi itulah namanya kehidupan kan .. tak semua orang sama nasibnya .. to my dear friend itu .. aku mengucapkan terima kasih kerana terlalu mengambil berat akan keadaan aku ini .. sudi menjadi pendenga setia dikala aku sedih .. tak terbalas rasanya budi baik ko kat aku selama kita berkawan nie .. TQ so much .. dan aku berharap agar persahabatan ini akan berkekalan sampai bila-bila .. aminnnnnnn

my NEW look



amacam .. cun tak blog aku .. aku pon cam terperasan cun aje blog aku nie .. TQ TQ TQ TQ soooooooooooooooooo much pada PA aka PI aka PENATSIHAT aku ... TQ TQ TQ TQ .. tpppppppppppp bukan GRATIS yer .. ada habuannya .. iaitu jamuan di restoran 'Rahsia Resipi' pada 28hb nanti .. yer le kan .. bersengkang mate dia make-upkan blog aku .. sampai blog dia sendiri TAK BERAPA cun cam blog aku .. hahahaha .. so my PA/PI/dan kawasan yang sewaktu dengannya .. ada pantun untuk ko .. Terima Kasih Daun Keladi .. Senang2 Nanti Chanteklan Lagi yer ... Luv u my dear ..




Tuesday, October 20, 2009

untuk RENUNGAN bersama ........

pasti ada diantara teman-temanku terkejut membaca tulisan di bawah .. pecayalah bukan aku yang menulisnya tetapi sekadar meminjam sekejap ayat-ayat indah itu untuk di hayati bersama-sama kerana padaku ayat-ayat tersebut menyimpan 1001 maksud tersirat ...


1) Pasti Allah menginginkan kita bertemu dan bercinta dengan orang yang salah sebelum bertemu dengan orang yang tepat, kita harus mengerti bagaimana berterima kasih atas kurniaan itu.

2) Perasaan cinta itu dimulai dari mata, sedangkan rasa suka dimulai dari telinga. Jadi jika kamu mahu berhenti menyukai seseorang, cukup dengan menutup telinga. Tapi apabila kamu cuba menutup matamu dari orang yang kamu cintai, cint...a itu berubah menjadi titisan air mata dan terus tinggal dihatimu dalam jarak waktu yang cukup lama.

3) Jangan sesekali mengucapkan selamat tinggal jika kamu masih mahu mencuba. Jangan sesekali menyerah jika kamu masih merasa sanggup. Jangan sesekali mengatakan kamu tidak mencintainya lagi jika kamu masih tidak dapat melupakannya.

Tuesday, October 13, 2009

episod Duka Lara

sehari dua nie kehidupan aku di penuhi dengan linangan air mata .. cepat sungguh ia mengalir .. tak kire masa tak kire tempat .. puas di tahan tapi tetap juga keluar .. bile agaknya nak kering kolam air mata ini .. semuanya kejadian yang berlaku macam bak kate pepatah sudah jatuh di timpa tangga .. dari satu isu ke satu isu yang betul-betul meruntun jiwe ini dan betul-betul memerlukan aku menjadi seorang pemikir dan sabar .. kenkadang penat otak nie nak menilai ape erti sebalik semua kejadian ini tetapi makin lama ku pikir makin dalam rase luka yang terbentuk di hati ini .. makin susah dan sukar untuk aku sembuhkan luka-luka tersebut .. jika bole di andaikan keadaan hati aku ketika ini .. macam mangsa tembakan rambang mesingun .. berlubang-lubang dan bertindih-tindih .. tp aku tetap percaya INSYAALLAH akan ade hikmah di sebalik semua ini cume aku sahaja tak tahu ape lagi yang bakal menungguku di hadapan sana .. berita DUKA lagi atau berita GEMBIRA .. dan yang pasti aku menemui satu lagi benda yang mengecewakan .. ape yang tinggal sebenarnya untuk aku .. AKU PON SUDAH TAK PASTI .. aku hanye melalui hari demi hari untuk mencarik jawapan kepada persoalan ku itu .. ENTAHLAHHHHHHHHHHHHH .. sampai bile .. aku pon TAK TAHU ..

Tuesday, October 6, 2009

Taman Tasik Shah Alam

berapa lama yek aku tak menjejakkan kaki ke sini .. last mase Anis berumur 5 tahun (kottt) .. masih tak banyak berubah .. masih sama .. cume yang berubah kali nie aku bawak 4 anak dulu 3 hehehee (aminnnnnnnnn rezeki dari ALLAH swt) .. we spent around 1 hour kat sana sebab sampai pon dah petang masuk senja .. so di sini aku selitkan serba sket aktibiti kami semasa kat sana ...
buai laju - laju sampai pucuk atap .. ape dalam baju .. sebotol KICAP .. hehehehe
byeee abah, ichi & adek .. kami nk p belayar ke swiss nie .. hehehehe
abah & the boys
tengah memilih eskrim
abah terlebih makan asam jawa ke .. MASAM aje muke tu
persediaan untuk PLKN kelak

Pusat Sains Negara

on raya ke empat yang lalu we all p le pusat sains negara nie .. it was requested by aiman .. dia nak sangat p tempat nie .. so kami pon pergi le .. berpusing gaks ler carik tempat nie sebab tak familiar .. tapi ok ler sebab berjaya berjumpa lokasinya .. ape yang menarik dalam tu yer .. biase aja kot .. dan banyak benda2 yang di pamer sudah tidak dapat di cuba .. no maintenance kot .. ntah ler .. so jom tgk gambar2 yang sempat aku rakam ..

anis depan mesin apa tah ..
cucup join plak ..
adek yang kebosanan .. seb baek SEJUK ..

tido dah ..

dinner di A&W PJ

sempena suamiku pulang bercuti maka banyak le lokasi yang kami spent time together .. esp untuk anak-anak .. mereka cukup seronok berjalan ngan abahnye .. lokasi kali ini dinner di A&W PJ .. btol le kata org its not the Quantity but Quality of the time we spent together is the most IMPORTANT ..

Aidil Fitri 2009

nie ler dua gambo famili yang sempat di ambil ...


Salam & Selamat Hari Raya Aidilfitri

belum terlambat rasanya aku mengucapkan ucapan tersebut kepada sesapa yang sudi membaca Blogku ini .. Well raya tahun ini penuh warna warni bagiku .. Ada Pahit, Manis, Masam, Pedas .. semua cukup rasalah .. Well itu lah di namakan kehidupan .. Tak selalunya terjadi seperti yang kita impikan .. Tapi yang pasti sambutan kali ini amat BERMAKNA kerana suamiku ALHAMDULILLAH berjaya pulang ke tanah air biarpun hanya seketika tetapi cukup bermakna untukku dan anak-anak kerana kami dapat menyambut Syawal bersama-sama untuk tahun ini ...
abah & his 3 sons
abah & adek .. suke view belakang tu

anis & aiman setelah kepenatan menziarah dari rumah ke rumah

Followers